Replica Scatto 1972 – capsule kolekcija Replay tenisica

Nova Replay Replica Scatto kolekcija nastala je zahvaljujući arhivskim primjercima sportskih cipela koje datiraju iz davnih sedamdesetih, iz jedne zanatske radionice.Capsule kolekcija ulazi u novu eru gdje je tradicionalna zanatska stručnost kombinirana s naglašenom modnom kreativnošću. Replay je ovom kolekcijom prikazao strast umijeća izrade kvalitetne obuće, spoj tradicionalnog i suvremenog s ciljem kreiranja ekskluzivne casual footwear linije. ‘Scatto’ na uzbudljiv i inovativan način donosi pomak u korištenju boja i materijala, ostajući istodobno vjeran izvornome modelu. Četiri različite tematske jedinice donose revolucionarnu priču o spoju sportske cipele i moderne tenisice sutrašnjice.

‘SUEDE’ kao prva tematska jedinica namijenjena je isključivo muškarcima te donosi tri klasična modela naglašene elegancije. Modeli od antilop kože dolaze u tamnoplavoj, smeđoj i sivoj nijansi s bogato naglašenim Replay logom u zlatnoj boji.

‘FULL LEATHER’ linija donosi muške i ženske komade u kojima je elegantan dizajn idealno kombiniran s najkvalitetnijim materijalima. Muška linija dolazi u različitim bojama, od crne i bijele do jarkih nijansi narančaste i žute pri čemu zalazi u trendy domene mornarsko plave i različitih nijansi sive boje. Ženska linija donosi neutralnu paletu pastelnih boja u rasponu od bijele do nebesko plave pa sve do toplih tonova. Zahvaljući diskretnim metallic elementima ‘Full Leather’ linija izrazito je trendy, s naglašenim detaljima.

‘AVANT-GARDE’ linija predstavlja markantne kontraste: različite boje i materijali istovremeno se sukobljavaju i slažu u muškim, ali i ženskim modelima. Svijetle i tamne nijanse te naglašeni metalni elementi odlično su kombinirani s mat tonovima. Replay linija za muškarce bira naglašene bijele nijanse, kraljevsko plave te tamno srebrne tonove s metalnim sjajem te se zatim prebacuje na nešto ‘mirnije’ tonove poput zelene i mornarsko plave. Ženska linija ide u sličnom smjeru, ali sa ženstvenim naglascima predstavljajući obuću naglašene grafike za modne sladokusce.

‘LYCRA 3D’ posebna je linija za muškarce koja koristi raznolike boje i materijale kako bi dobili inovativne i ekskluzivne tenisice koje istovremeno prate modne trendove. Oštre kromatske nijanse i igra kontrastnih struktura apsolutni su hit modne sezone. Gornjište je izrađeno od meke kože dok je stražnja polovica cipela ukrašena geo uzorkom. Od boja se koriste siva, zelena te neizostavna crna.