Replay kolekcija jesen/zima 2015: moderni vintage, hrabri printevi i vječna crna inspiracija

Kolekcija jesen/zima 2015. predstavlja novi početak za Replay, čiji se imidž koherentno i organski razvija ka čišćim, svježijim linijama, istovremeno ostajući vjernim načelima svog naslijeđa. Iz arhive branda dolazi inspiracija i okrenutost logotipu, što je rezultiralo stvaranjem novog, jačeg grafičkog statementa. Denim postaje teritorij za hrabrije eksperimentiranje i istraživanje, a majice se oslanjaju najviše na ‘smart’, uglađeni look. Uz to, Replay eco-friendly duh se oživotvoruje kroz upotrebu eko-kože i krzna, te Waterzero pranje. Četiri glavne teme u kolekciji su: Contemporary Vintage, D-signer, Back to Black, Essential.

ŽENE
Contemporary Vintage (Moderni vintage) u fokusu ima denim – ispran, tretiran, poderan, rekonstruiran, potencijalno kombiniran s eko-kožom. Modni favoriti dobijaju novo ruho – jakne s fluo eko krznom, vojne bomber jakne sa zanimljivim reljefnim efektom, bikerske jakne od eko-kože. D-signer priča zahtijeva prihvaćanje cool urbanog stila u dnevnoj i večernjoj varijanti. Neoprene, nylon, termo postava, hrabre boje, grafika i tehnički napredan print identificiraju vrhunske komade, dok lepršave linije i tkanine u nijansama crne i sive čine čuda za donje dijelove kolekcije. U večernjim modelima sa ‘fab’ efektom, prisutno je dosta sjaja, šljokica, veza… Back to Black slavi najtamnije nijanse kroz ‘tailored’ hlače s čistim bijelim aplikacijama sa strane, bomber jakne s trikotažnim dodacima, tuxeedo bez rukava. A liniju Essentialkarakterizira čisti dizajn u nijansama plave, sive i offset bijele daju potpuno novu dimenziju basic modelima. Felpe, traperice i nylon jakne upotpunjuju sliku, zajedno s novom Replay grafikom.

MUŠKARCI
Contemporary Vintage prepoznatljive komade branda podiže na novu razinu. Čitavu stvar pokreće klasična muška košulja, oxford, pinpoint tkanina oživljena maksi grafičkim printom sa zločesto duhovitim iznenađenjima. Jednako svježe izgleda vuneni boucle kaput s nitnama na rukavima. Nasuprot tome, D-signer se fokusira na vrhunski precizne krojeve, čime kapute pretvara u dominantne dijelove kolekcije. Jakna na dvoredno kopčanje ima rukave od eko-kože, dok su popelin majice užeg kroja. Muški Back to Black se bazira na bajkerskim referencama u različitim nijansama tretirane i isprane eko-kože s tamno plavim porubima. Kroz liniju Essential, prepoznatljivi basic modeli dobijaju novu dimenziju, čistog su dizajna uz dosta sivih, plavih i bijelih nijansi.