Replay kolekcija proljeće/ljeto 2015 – buntovna i hrabra

Izgrađena na čvrstom stavu protiv svih pravila, Replayeva kolekcija proljeće/ljeto 2015 buntovna je i hrabra, kreirana za nekonformistički, underground duh, za zločeste djevojke i momke skrivene u svima. Istovremeno neposlušna i precizna do savršenstva, priziva duh subkultura 50-tih i 60-tih spajajući naizgled nespojivo – cool chic britanskih Modsa i strastvenost kalifornijskih roadstera.

Pristojna, dobra djevojka iz pedesetih infiltrira se u današnju “bad girl” scenu Los Angelesa, što predstavlja idealnu pozornicu za intrigantan spoj retro utjecaja i suvremenog coola, gdje visoki struk, plisirane suknje iznad koljena, nježne haljinice i kragne a’la Petar Pan dolaze do izražaja u kombinaciji s bomber i bikerskim jaknama, zakrpama, resama i mrežastom pleteninom. Žoržet, čipka i til stvaraju modernu čaroliju s kožom, flisom, denimom, a pastelne ružičaste, jarke ljetne boje, cvjetni i točkasti uzorci iznova definiraju karakter crne, tamnoplave, nijansi sive i tattoo efekata.

Za muškarce, buntovni duh osluškuje se u buci ilegalnih auto utrka iz pedesetih. Neposluh i provokacija dolaze u obliku radničkih, uličnih nijansi denima i kože, da bi se promjenom brzine pretvorili u suncem izblijeđene boje surferskih plaža južne Kalifornije. Još jednom, slike prošlosti susreću se sa sjajnim techno referencama. Rezultat?Impresivan niz Harrington jakni, majica kratkih rukava, polo majica i hlača duljine do gležnja koje skladno žive s bikerskim jaknama, bermudama, kombinezonima i sweatshirtima dekoriranim zakrpama. Ovo je dvoboj između crne, tamnoplavih, sivih i kaki tonova s jedne strane, te palete mekih ispranih crvenih, zelenih i narančastih boja. Sudar geometrijskih oblika, fitomorfnih i military printova, sve u kratkim i kvadratičnim krojevima karakterističnima za pedesete, uz niz bikerskih i bomber jakni od tretirane kože.

Na denim frontu još uvijek vlada skinny fit, za djevojke ravni ili boyish kroj, a za muškarce slim ili regular slim fitting – oba u varijantama sa spuštenim preponama. Boje su svježe i ljetne, a uz sve nijanse crne, dominiraju izlijeđene, bijele ili srednje plave nijanse.

Posebno mjesto zauzima premium jeans linija Maestro, u kolekciji proljeće-ljeto 2015 proširena potpuno novim kreativnim oblicima tretiranja denima.